Ar ceļošanas vajadzībām saistītās informācijas sociālā tīklā FaceBook novērtējums - Bišofa, Kristina (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darba „Ar ceļošanas vajadzībām saistītās informācijas sociālā tīklā FaceBook novērtējums” ietvaros tika analizēta tūrisma informācijas satura sociālajā tīklā FaceBook atbilstība patērētāju vēlmēm un vajadzībām. Darba teorētiskā bāze balstās uz tūrisma nozares, patērētāju uzvedības un informācijas laikmeta komunikācijas teorijām, īpaši izceļot sociālo mediju teorijas, savukārt pētījuma veikšanai izmantotā metodoloģija ir kontentanalīze, aptaujas un eksperta intervija. Pētījuma gaitā tika analizēti 2091 FaceBook publikācijas, 300 aptaujas un viens eksperta viedoklis. Rezultātā tika izprastas ceļotāju vēlmes un vajadzības par tūrisma informācijas saturu sociālajā tīklā FaceBook, kuras pamatā ir balstītas avotu un satura veidotāju daudzveidībā.

The Master's thesis "Travel needs-related information assessment in the social network Facebook" analyses the relevance of tourist information content for the needs and wants of consumers on Facebook. The theoretical background of the thesis is based on theories of tourism industry, consumer behaviour and information age communication, with particular emphasis on social media theories. The research methodology which was used was content analysis, surveys and expert interview. 2091 Facebook publications, 300 surveys and one expert opinion were analysed during the study. The research conducted resulted in a deeper understanding of travellers' needs and wants related to tourist information content. Those needs, in turn, are driven by a diversity of sources and content produced by content creators.
Travel needs-related information assessment in the social Network FaceBook
Keywords: Komunikācijas zinātne; tūrisma informācija; ceļotāju vēlmes un vajadzības; FaceBook; tourism information; travellers’ needs and wants