Smadzeņu viļņus analizējošas programmatūras izstrāde - Kalēja, Elza (Latvijas Universitāte, 2018)
Piekļuve personālajām EEG ierīcēm pēdējos gados ir strauji augusi, radot interesi par to potenciālo pietietojumu smadzeņu – datora interfeisa izveidē. Šī pētniecības darba mērķis ir apkopot informāciju par to kā smadzenēs ģenerētu signālu ir iespējams pārveidot komandās ar kurām iespējams vadīt dažāda veida programmatūru. Darbā tiek pētīts kādus smadzeņu signālus ir iespējams pārvērst vadības komandās, kādi ir populārākie algoritmi šo signālu pārveidošanai un kādi smadzeņu – datora interfeisa veidi šobrīd ir pieejami programmatūras izstrādei. Tiek pievērsta uzmanība arī tam kāda ir personālo EEG ierīču kvalitāte un vai tā ir piemērota kvalitatīvai programmatūras vadībai.

Access to personal EEG devices has rapidly increased over the last few years, thus creating interest about its potential use in creating brain – computer interfaces. The purpose of this research paper is to collect information about how brain generated signals can be converted into commands that are capable of controlling different kinds of software. The focus of this work is on researching which brain signals can be converted into control commands, what are the most popular algorithms for transforming these signals and what kinds of brain – computer interfaces are currently available for software development. Additional attention is given to looking at the quality of personal EEG devices and how appropriate they are in the terms of software control.
Developing brain wave analyzing software
Keywords: Datorzinātne; smadzeņu - datora interfeiss; EEG; P300; alfa viļņi