Latvijas eksporta faktoru ietekmes ekonometriskais novērtējums. - Rimoviča, Jeļena (Latvijas Universitāte, 2017)
Darba autores izvēlētais temats ir „Latvijas eksporta faktoru ietekmes ekonometriskais novērtējums”. Darba aktualitāte ir saistīta ar to, ka eksporta attīstība un konkurētspēja ir neatņemami svarīga valsts ilgtermiņa izaugsmes nodrošināšanai. Maģistra darba mērķis ir, pamatojoties uz datubāzēs iegūtajiem datiem un darba autores veikto izpēti, sniegt eksporta faktoru ietekmes ekonometrisko novērtējumu caur regresijas pakāpes modeļiem un salīdzināt Latvijas eksporta veiktspēju starp Eiropas Savienības valstīm. Maģistra darba gaitā tika izpētīta teorētiskā informācija par eksportu, tika novērtēti un analizēti statistiskie dati par eksporta un augsto tehnoloģiju eksporta apjomu Latvijā un citās Eiropas Savienības valstīs, kā arī novērtēti regresijas modeļu koeficienti un rezultāti.

The subject of the current thesis is „The econometric evaluation of export factors impact in Latvia”. The relevance of this subject is that development of export and competitiveness are important factors of national long-term growth. The aim of this work is to make econometric evaluation of factors influencing export by using power regression models and to compare Latvia’s export performance with other countries of the European Union, by using data from different sources and databases. In the current thesis, the research focuses on the theoretical information regarding export, the data about export and high-tech export in Latvia and other countries of the European Union was analysed and the coefficients and results of the power regression models were evaluated.
The econometric evaluation of export factors impact in Latvia.
Keywords: Vadībzinātne; eksports; augsto tehnoloģiju eksports; eksportu ietekmējošie faktori; regresijas modelis