Uz personības iepazīšanu orientēts iepazīšanās portāls - Kreics, Krists (Latvijas Universitāte, 2015)
Programmatūra MATCHR ir tīmekļa lietotne, kura ļauj lietotājam uzsākt virtuālu ziņojumu apmaiņu ar pēc nejaušības principa izvēlētu sarunu biedru, par kuru sākotnēji zināms ļoti mazs informācijas apjoms. Šāds princips veicina otra lietotāja iepazīšanu caur sarunu, kas ļauj lietotājiem izprast vienam otru dziļāk, vēršot uzmanību uz cilvēka personību, nevis vizuālo izskatu. Tā paredzēta cilvēkiem, kas vēlas iepazīties ar jauniem draugiem vai kas vēlas sev atrast otru pusīti. Lietojumprogramma ir izstrādāta ar Ember.js ietvaru, izmantojot Ruby on Rails kā aizmugursistēmu.

MATCHR is a web application, that enables users to start a virtual conversation with a randomly selected interlocutor, of whom very little information is provided in the beginning. This principal encourages users to get to know each other through a conversation. Thus enabling them to understand each other more deeply and allowing them to focus on the partners personality. This software is meant for people that want to meet new friends or for people that want to find their significant other. The application is developed with Ember.js, that uses Ruby on Rails as the backend.
Personality focused matchmaking web application
Keywords: Datorzinātne; Ember.js; Ruby on Rails; iepazīšanās; tīmekļa lietotne