Latvijas Republikas Valsts akciju sabiedrības starptautiskā lidosta "Rīga" finanšu analīze un novērtējums - Beča, Irita (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba temats ir „Valsts akciju sabiedrības starptautiskā lidosta „Rīga” finanšu analīze un novērtējums no 2010.gada līdz 2012.gadam” Darbs tiek izstrādāts ar mērķi veikt starptautiskās lidostas „Rīga” finansiālās darbības analīzi laika periodā no 2010.gada līdz 2012.gadam, izvirzīt iespējamos risinājumus, jeb priekšlikumus, lai uzņēmums, jeb īpašnieki varētu paaugstināt kapitāla rentabilitāti un nodrošināt uzņēmuma nākotnes darbības finansiālo stabilitāti. Praktiskajā daļā autors veic starptautiskā lidosta „Rīga” finanšu analīzi, veicot horizontālo un vertikālo analīzi bilancei un peļņas vai zaudējuma aprēķinam. Kā arī aprēķinot likviditātes, rentabilitātes, aktivitātes un maksātspējas rādītājus. Bakalaura darbs sastāv no ievada, trīs nodaļām, secinājumiem, priekšlikumiem, izmantotās literatūras saraksta un pielikumiem. Darba apjoms ir 73 lpp. Darbā izmantotas formulas, tabulas, attēli un pielikumi. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, maksātspēja,

The subject of bachelor work is financial analysis of the „State Joint Stock Company(SJSC) RIGA International Airport of the Republic of Latvia from 2010. -2012”. The aim of this work is to analyse the finansial operations of international airport „Riga” to suggest possible propsoals, so the company could in crease their profit ability of capital and to providethe the finansial stability for the future. In the practical of this work the author analysed the finances of the International Airport of the Republic of Latvia, examined horizontal and vertical methods of bilance profit and loss accaount. Also calculated liquidity, profit ability, activity and solvency index. The bachelor work contain of incrudaction, three chapters, conclusions, suggestions, literature sources and supplements. The volume of this work is 73 pages. There were used formulas, pictures, tabeles and supplements. Key words: financial analyse, liquidity, profit ability, solvency, bankruptcy.
State Joint Stock Company(SJSC)Riga International Airport of the Republic of Latvia from from 2010-2012
Keywords: Ekonomika