Vairāku kompetenču darbinieku nodarbinātības un izmaksu optimizācija projektu plānošanā - Sietiņa, Pārsla Esmeralda (Latvijas Universitāte, 2024)
Bakalaura darbs ir veltīts vairāku kompetenču darbinieku nodarbinātības un izmaksu optimizācijai projekta plānošanā, ietverot dažādu aspektu optimizāciju un izmantojot lineāro programmēšanu. Darbā tiek aprakstīti jau zināmi izpildes laika un darbinieku skaita optimizācijas matemātiskie modeļi un izveidots jauns matemātiskais modelis, kas ļauj iekļaut darbiniekus ar vairākām kompetencēm nodarbinātības plānošanā. Izveidotais matemātiskais modelis apraksta vairāku kompetenču darbinieku atalgojumu izmaksu optimizāciju kā pie projekta zināmā kalendārā plāna, tā arī kalendārā plāna optimizācijas gadījumā. Matemātiskais modelis tālāk tiek attīstīts, pievienojot nosacījumus par darbinieku slodžu pārdali un kompetences paaugstināšanas plāna optimizāciju.

The bachelor's thesis is devoted to optimization of workload and costs of multi-skilled employees for project planning, including different aspects and using linear programming. Mathematical models for optimization of execution time and the number of employees are described, and a new mathematical model is created to include multi-skilled employees in workload planning. This model allows to optimize the salary costs of multi-skilled employees both with a defined calendar plan and in case of optimization of calendar plan. The model is further developed by incorporating a condition for redistributing employees' workloads and enhancing their skills during downtime.
Optimization of workload and costs of multi-skilled employees for project scheduling
Keywords: Matemātika; projekta plānošana; izpildes laika optimizācija; Ganta diagramma; darbinieku izmaksu optimizācija; vairāku kompetenču darbinieku nodarbinātības optimizācija