Tritija izdalīšanās no eksperimentā EXOTIC-8 apstarotā berilija mikrolodītēm - Ļisjutins, Deniss (Latvijas Universitāte, 2007)
Darbā tiek veikta berilija mikrolodīšu izpēte, ir noteikta un salīdzināta ar literatūru tritija izdalīšanas kinētika, un noteikts tritija ķīmisko formu daudzums berilijā. Beriliju šķīdināja sērskābes šķīdumā un akceptora klātbūtnē, lai noteiktu tritija T0 un T2 formas saturu berilijā. Šķīdums tiek analizēts ar šķidro scintilātoru metodi, lai noteiktu T+ formas saturu.

In the thesis beryllium pebbles have been studied, tritium release kinetics compared with literature, and found tritium forms quantity in beryllium. Beryllium has been liquidized in unmixed sulphuric acid and in presence of acceptor to find separately tritium forms T0 and T2 in beryllium. In order to determine amount of T+ forms solution has been analyzed by liquid scintillation method.
Out- gassing of Tritium from Irradiated Beryllium Micro Spheres in the EXOTIC-8 Experiment
Keywords: Ķīmija