Gaisa kvalitātes aprīkojuma “GRIMM” stacijas izmantošana putekšņu pētījumos - Balode, Tince (Latvijas Universitāte, 2018)
Bakalaura darba tēma ir gaisa kvalitātes aprīkojuma “GRIMM” stacijas izmantošana putekšņu pētījumos. Darbā tiek analizēti 2014. gada pavasara putekšņu, gaisa kvalitātes stacijas un meteoroloģiskie dati. Pētījuma sākumā tiek izvirzīta hipotēze, ka kvalitātes stacijas GRIMM datus ir iespējams izmantot putekšņu pētījumos. Tiek izmantoti gaisa kvalitātes stacijas dati, kuri atbilst anemofīlo putekšņu izmēriem, iegūtie dati tiek salīdzināti ar pētāmo putekšņu datiem. Tiek apskatīta arī meteoroloģisko faktoru ietekme uz Burkard uztvērēja un gaisa kvalitātes stacijas GRIMM datiem. Darba mērķis ir izpētīt, vai gaisa kvalitātes stacijas GRIMM lielo frakciju (18,75- 34 µm) dati ir izmantojami putekšņu pētījumos – kopējā diennakts putekšņu daudzuma mērīšanai un reālā laika putekšņu summārā daudzuma novērojumos.

The title of the bachelor thesis is: Use of Air quality station “GRIMM” data for pollen studies. Pollen, particular matter and meteorological data for the 2014 spring was used for analysis. The hypothesis of the study is that GRIMM dust monitoring station data can be used in pollen studies. The necessary size of fraction which is closer to anemophilous pollen was used and compared with the pollen data. The study examines also the influence of meteorological factors on the Burkard sampler and GRIMM air quality station data. The aim of the work is to study whether the GRIMM big-fraction (18,75- 34 µm) data of the dust monitoring station can be used for pollen studies - the total daily pollen measurement and the observation of the amount of pollen in real-time.
Use of Air quality station “GRIMM” Data for pollen studies
Keywords: Ģeogrāfija; aerobioloģija; putekšņi; cietās daļiņas; Burkard uztvērējs; gaisa kvalitātes stacija GRIMM