MELNBALTĀ FOTO IZMANTOŠANAS KALENDĀRU DIZAINĀ VIZUĀLI STILISTISKIE ASPEKTI - Lenša, Elīza (Latvijas Universitāte, 2019)
Diplomdarba “Melnbaltā foto izmantošanas kalendāru dizainā vizuāli stilistiskie aspekti” teorētiskajā daļā autore pēta fotogrāfijas vēsturi, melnbaltās fotogrāfijas izveides principus, kalendāru vēsturi un to veidus. Darba pētnieciskajā daļā pēc vairākiem kritērijiem tiek analizēti 21. gadsimta melnbalto fotokalendāru dizainparaugi no Latvijas un visas pasaules. Darba radošajā daļā tiek izveidots praktiski pielietojams melnbalts foto kalendārs ar kaķu portretiem. Darbs sastāv no 77 lappusēm, 68 attēliem un 1. tabulas. Tā izveidē izmantoti 62 avoti.

In diploma thesis “Visually stylistic aspects of using monochrome photography in calendar design” theoretical part the author studies history of photography, theoretical principles of making black and white photography, different kinds of calendars and their history. In research part author analyses black and white photography calendars of 21st century that have been made both around the world and in Latvia. In the creative part of the thesis a practically usable monochrome photo calendar with cat portraits is created. This paper is made of 77 pages, 68 images and 1 table. There has been used 62 sources of information.
VISUALLY STYLISTIC ASPECTS OF USING MONOCHROME PHOTOGRAPHY IN CALENDAR DESIGN
Keywords: Mākslas zinātne; kalendārs; digitālā fotogrāfija; monohroma fotogrāfija; vēsture; grafiskais dizains