Izglītības vieta SZF studentu vērtību sistēmā - Priedniece, Agnese (Latvijas Universitāte, 2009)
Šī darba nosaukums ir „Izglītības vieta SZF studentu vērtību sistēmā”. Darba mērķis ir noskaidrot izglītības vietu SZF studentu vērtību sistēmā, kā arī uzzināt, kādas vērtības bez izglītības studentiem vēl ir svarīgas. Darbā pielietotas kvantitatīvās un kvalitatīvās pētījumu metodes. Izstrādājot šo darbu, autore pielietoja šādu instrumentāriju : e – pasta aptaujas un daļēji strukturētās intervijas. Pētījuma gaitā tika iegūtas 105 derīgas anketas un 2 intervijas. Darbā tika izmantota informācija, kura atrodama zinātniskajā literatūrā, interneta resursos, kā arī datu bāzēs. Analīzei tika izmantota programma SPSS. Darbs izstrādāts pilnā apjomā un sastāv no ievada, iztirzājuma un nobeiguma daļām. Pētījuma sākumā tika izvirzītas 4 hipotēzes. Autore sasniedza darba mērķi un noskaidroja izglītības vietu SFZ studentu vērtību sistēmā.

The name of this work is „Place of education in the value system of the students of Faculty of Social sciences, LU”. A work purpose is to find out place of education in the value system of the students of Faculty of Social sciences, as also to get to know, what kind of values except education are still important for students. In work applied quantitative and the qualitative methods of researches. Producing this work, an author applied such set of instruments : e - mail questionnaire and partly structured interviews. In process of research 105 useful questionnaires and 2 interviews were obtained. In work used a information, which finds in the scientific literature, in the internet resources, as also in the bases of data. An author used program SPSS to analyse data. Work is produced in a complete volume and consist of introduction, exposition and completion parts. In the research beginning 4 hypotheses were broached. An author arrived at a work purpose and found out place of education in the value system of the students of Faculty of Social sciences.
Place of education in the value system of the students of Faculty of Social sciences, LU
Keywords: Socioloģija