Vērtspapīru tirgus attīstība Baltijas valstīs - Kalniņa, Margarita (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba mērķis bija noteikt vērtspapīra tirgus attīstības tendences, salīdzināt Baltijas akciju tirgus rādītājus un pamatojoties uz iegūtajiem rezultātiem, novērtēt Baltijas akciju tirgus attīstības tendences. Darba pamatuzdevumos ietilpa pašreizējā Baltijas akciju tirgus stāvokļa analīze. Izstrādātais darbs sastāv no trim daļām. Pirmajā daļā tiek dots īss vērtspapīra tirgus vispārīgais raksturojums un vērtspapīru tirgus instrumentu raksturojums. Darba otrajā daļā tiek doti Baltijas vērtspapīra tirgus izveide un aprakstītas Baltijas vērtspapīra tirgus vienojošās pazīmes. Trešajā daļā tiek aprakstītas Baltijas valstu vērtspapīru tirgus attīstības tendences un Baltijas vērtspapīru tirgus attīstības indeksu salīdzinājums. Noslēgumā tiek novērtēti Baltijas akciju tirgus attīstība

The thesis of the Bachelor work is „Securities market development in Baltic States”. The main target is to assess securities market development, to compare the Baltics stock market and to assess Baltic stock market development. The main tasks of the bachelor work are to analyze Baltic stock market development. The bachelor work consists of three parts. The first part includes theoretical background of stock market role and stock exchange organization. In the second part stock-picking strategies are analyzed and compared. The third part consists of the Baltic stock market analysis and comparison. In the end of bachelor work is given the main conclusions and suggestions.
Securities market development in Baltic states
Keywords: Vadībzinātne