Ģimenes attiecību modeļi Ingas Ābeles prozā un dramaturģijā - Rumente, Rūta (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba tēma ir „Ģimenes attiecību modeļi Ingas Ābeles prozā un dramaturģijā”. Darbā analizēti I. Ābeles daiļradē visbiežāk sastopamie ģimenes attiecību modeļi un to sasaiste ar rakstnieces personību, pasaules izjūtu un biogrāfiju. Bakalaura darba mērķis ir, analizējot I. Ābeles prozas un dramaturģijas darbus un pētot rakstnieces personību, noskaidrot, kādi ģimenes attiecību modeļi dominē rakstnieces daiļradē un cik lielā mērā tie saistāmi ar viņas personību un biogrāfiju. Izpētes materiālā ietilpst I. Ābeles prozas un dramaturģijas darbi laika posmā no 1999. līdz 2011. gadam, darbi izvēlēti izlases veidā. Bakalaura darba teorētisko bāzi veido intervijas, recenzijas un literatūrzinātnieku apceres par rakstnieces daiļradi. Atslēgas vārdi: I. Ābele, ģimene, vīrietis, sieviete, vecmāmiņa, bērns

The theme of the bachelor’s paper is “Models of Family’s Relationships in Inga Ābele’s Prose and Drama”. Most often observed models of family’s relationships in writings of I. Ābele and its connection with writer’s personality, biography and world outlook are analyzed in bachelor’s paper. The aim of the bachelor’s paper is to ascertain what kind of models of family’s relationships are dominating in writer’s writings and to what degree they resemble to her personality and biography by analyzing I. Ābele’s prose and drama and studying her personality and biography. The study is based on the period of 1999–2011 of I. Ābele’s prose and drama. The theoretical basis of this paper consists of interviews, reviews and essays about I. Ābele’s writings by specialists in literature. Keywords: I. Ābele, family, man, woman, grandmother, child
Models of Family’s Relationships in Inga Ābele’s Prose and Drama
Keywords: Filoloģija