Laika un telpas poētika M. Cvetajevas autobiogrāfiskājā prozā. - Ivanova, Elīna (Latvijas Universitāte, 2016)
Darbs ir veltīts telpas un laika poētikas izpētei M. Cvetajevas autobiogrāfiskajā prozā. Pētījuma mērķis ir analizēt telpas un laika īpatnības M. Cvetajevas autobiogrāfiskajā prozā balstoties uz sekojošiem prozaiskiem darbiem: «Bašņa v pljuše», «Šarlottenburg», «Dom u starogo Pimena» un «Nezdešnij vecher». Darbs sastāv no divām daļām. Pirmajā tiek izklāstītas dažādas interpretācijas un pieejas telpas un laika pētniecībai mākslinieciskajos darbos. Otrajā darba daļā tiek atklātas un analizētas telpas un laika īpatnības M. Cvetajevas autobiogrāfiskajā prozā. Darbs var ieinteresēt filologus, kuri pēta telpas un laika poētiku, kā arī jebkurus lasītājus, kuri ir autobiogrāfiskās prozas cienītāji.

The current bachelor paper is devoted to the research of time and space poetry in autobiographic prose of Marina Tsvetaeva. The goal of the present paper is to analyze the peculiarities of time and space in autobiographic prose by M. Tsvetaeva based on several prose works: “Tower with ivy”, “Charlottenburg”, “The house at old Pimen” and “An otherworldly evening”. The paper is divided into two parts. The first part presents different interpretation and approaches of the study of time and space in literature. The second part of the paper is focused on highlighting and analyzing the literal peculiarities of time and space in the autobiographic prose of M. Tsvetaeva. The present paper causes philologists’ interest, dealing with the problem of searching time and space in poetry. Likewise, any of connoisseurs of autobiographic prose can be interested in the present thesis.
The Poetics of Space and Time in the Autobiographical Prose of M. Tsvetaeva.
Keywords: Valodniecība; художественный текст; поэтика; пространство; время; Марина Цветаева