Radošuma sekmēšana valodas mācību jomā 3. klases skolēniem - Ņeverovska, Ināra (Latvijas Universitāte, 2023)
Darba autore: Ināra Ņeverovska Temats: Radošuma sekmēšana valodas mācību jomā 3. klases skolēniem. Tēmas aktualitāte: Mācību process ir konstanta, nepārtraukta darbība, kas norisinās arī ārpus izglītības iestādes vides, tādējādi jānosaka visefektīvākās intereses un izpratnes radīšanas metodes, lai palielinātu iespēju padziļināti apgūt mācību vielu mācību jomu kopumā. Pētījuma mērķis: Teorētiski noskaidrot un praktiski pārbaudīt, kā valodas jomā 3.klasē sākumskolā sekmējams radošums. Pētījuma hipotēze: Radošums valodas mācību jomā tiks sekmēts, ja skolotājs piedāvās dažādas radošuma veicināšanas tehnikas. Darba nozīmīgums: Bakalaura darba pētījuma rezultātus un to komponentus iespējams izmantot kā metodisko līdzekli pedagogu darbā, lai sekmētu skolēnu elastību domāšanā un rīcībā, viņu brīvības izjūtu, rotaļīgumu jaunu ideju radīšanā, pārliecību par savām spējām, spēju uzdrīkstēties darīt ko iepriekš sev noliegtu, pārslēgšanos no simboliskās domāšanas uz tēlaino. Atslēgas vārdi: valodas mācību joma, radošuma komponenti, mācību metodes, radošuma tehnikas. Darba apjoms: 41 lpp., 4 tabulas, 0 attēli, 49 literatūras avoti, 2 pielikumi.

Author: Ināra Ņeverovska Theme of the research: Further encouraging creativity in the field of language learning for 3rd grade students. The relevance of the theme: The learning process is a constant, continuous activity that also takes place outside the educational institution's environment, thus identifying the most effective interests and methods of raising awareness in order to increase the possibility of in-depth learning in the field of learning materials in general. The aim of this paper: In theory and in practice ascertain the elements of the creativity of the correlation between children of primary age for inclusion in an in-depth learning process. The hypothesis of the Bachelor thesis: The use of creative learning tools and approaches can contribute to the in-depth learning of primary school-age children. Importance: The results of the Bachelor thesis research and their components may be used as a helping element for the work of elementary school educators, thus ensuring the substance of subjects acquired in greater depth and obtaining a higher result of success. Keywords: language learning, core elements of creativity, learning methods, creative, traditional and imaginative thinking. Length and form of the Bachelor thesis: 41 pages, 4 tables, 0 pictures, 49 sources, 2 appendices.
Further encouraging creativity in the field of language learning for 3rd grade students
Keywords: Izglītības zinātnes; valodas mācību joma; radošuma komponenti; mācību metodes; radošuma tehnikas