Korupcijas noziegumu izmaiņas Latvijā, sākot no KNAB dibināšanas līdz pat mūsdienām - Leiskins, Reinis (Latvijas Universitāte, 2019)
Tēma: Korupcijas noziegumu izmaiņas Latvijā, sākot no KNAB dibināšanas līdz pat mūsdienām. Bakalaura darba hipotēze: Septiņpadsmit gadu laikā, kopš KNAB dibināšanas, konstatēto vienkāršo korupcijas noziegumu īpatsvars kopējā korupcijas noziegumu skaitā ir samazinājies, jo ir uzlabojusies institūciju, kas nodarbojas ar tiesībaizsardzību, kapacitāte atklāt šāda veida noziegumus. Darba mērķis ir noteikt to, kā ir mainījušās tendences korupcijā septiņpadsmit gadu laikā kopš KNAB dibināšanas. Noteikt tos iemeslus, kādēļ ir mazinājies vienkāršās korupcijas noziegumu skaits, izanalizēt, kādi cilvēki un kādas amatpersonas iesaistās koruptīvo darbību veikšanā, - un kāds ir korupcijas noziegumos izmantoto naudas summu apmērs, kādas jomās šīs noziedzīgās darbības tiek veiktas, kā arī noteikt to, par ko tieši tiek maksāts, veicot koruptīvās darbības, visbeidzot, veicot šo tendenču izmaiņu analīzi. Izmantotās pētījuma metodes: Izmantot Latvijas datus, pētīt atklāto noziegumu raksturu, kā tie ir mainījušies ilgākā laika posmā. dokumentu, pētījumu, dažādu citu materiālu izpēte; Avoti: teorētiskā literatūra, normatīvie akti, LR „Valsts kontroles”, KNAB, domnīcas „Providus” un sabiedrības par atklātību „Delna” dati, fakti, pētījumi un apskati. Atslēgvārdi: korupcija, korupcijas definīcija, korupcijas līmenis, korupcijas izmaiņas, KNAB. Pētijuma priekšmets: KNAB 2003.gada līdz 2018.gada publisko pārskatu krimināllietas un Prokuratūras vietnē pieejamās (2016.gada līdz 2018.gada) krimināllietas. Pētījuma objekts: Korupcija Latvijā

Subject: Changes in Corruption Crimes in Latvia, from the founding of the KNAB to today. Hypothesis: In seventeen years since the founding of the KNAB, the proportion of detected simple corruption crimes in the total number of corruption crimes has decreased, as the capacity of law enforcement authorities to detect these types of crime has improved. The aim of the work is to determine how the trends in corruption have changed in the seventeen years since the founding of the KNAB. Identify the reasons why simple corruption crimes reduced in those 17 years, analyze which people and officials usually are involved in corrupted activities - and how did the amount of money used in corruption crimes change, the areas in which these criminal activities are carried out, and determining exactly what is paid when carrying out corrupt practices, finally, analysis of trends. Study methods used: 1) to use Latvian data, to study the nature of open crimes, as they have changed over the longer term. 2) research of documents, studies, various other materials; Sources: theoretical literature, regulatory enactments, LR “State control”, KNAB, think tank Providus and public disclosure “Delna” data, facts, studies and surveys. Keywords: Corruption, Corruption Definition, Corruption Levels, Corruption Changes, KNAB. Subject of study: Corruption in Latvia Subject-matter: Criminal cases available on the site of the Prosecutor's Office (2016 to 2018), related to corruption and KNAB 2003 to 2018 public report criminal cases.
Corruption crime changes in Latvia, from the founding of CPCB to today
Keywords: Politikas zinātne; korupcija; korupcijas definīcija; korupcijas līmenis; korupcijas izmaiņas; KNAB