Latvijas hokeja reprezentācija Soču Olimpisko spēļu laikā: laikrakstu "Diena", "Neatkarīgā Rīta Avīze", žurnāla "Sporta Avīze" un portāla “sportacentrs.com” naratīva analīze - Tribiss, Andris (Latvijas Universitāte, 2014)
Bakalaura darba mērķis ir analizēt kā laikraksti „Diena”, „Neatkarīgā Rīta Avīze”, žurnāls „Sporta Avīze” un portāls sportacentrs.com reprezentē Latvijas hokeja izlasi XXII vispārējo Ziemas Olimpisko spēļu laikā un kādas nozīmes tiek piešķirtas izlases dalībniekiem reprezentācijas procesa laikā. Pētījuma teorētiskajā daļā tiek sniegts terminu „reprezentācija” „naratīvs”, kā arī naratoloģijas skaidrojums. Bakalaura darba empīriskajā daļā ar kvantitatīvās kontentanalīzes palīdzību ir atlasīts teksts, kurš tālāk tiek analizēts izmantojot naratīva pētniecības metodi - aktantu modeli. Bakalaura darba noslēgumā veikts secinājumu izklāsts. Naratīva analīzes rezultāti uzrāda, ka Latvijas hokeja izlase XXII vispārējo Ziemas Olimpisko spēļu laikā ir uzstādījusi mērķi cīnīties par olimpiskajām medaļām un hokejisti tiek reprezentēti kā varoņi. Atslēgas vārdi: reprezentācija, hokejs, naratīvs, aktantu modelis, Soči, Latvijas hokeja izlase

Bachelor’s thesis is to analyze how newspapers „Diena”, „Neatkarīgā Rīta Avīze”, magazine „Sporta Avīze” and the site sportacentrs.com represents the Latvian national hockey team during XXII Winter Olympic Games and the importance given to players during the representation process. The study provides a theoretical part of the term „representation”, „narrative”, as well as narratology explanation. In the empirical part of the bachelor thesis there is a text selected with quantitative content analysis, which is then analyzed using a narrative research method – actantial model. The final chapter of bachelor thesis provides a conclusion made as an outline. Narrative analysis demonstrates that the Latvian national hockey team during XXII Winter Olympic Games has set a goal to fight for Olympic medals, and hockey players are represented as heroes. Keywords: representation, hockey, narrative, actantial model, Sochi, Latvian national hockey team
Representation of Latvian Hockey Team in Sochi Olympic Games: narrative analysis of the newspapers "Diena", "Neatkarīgā Rīta Avīze", the magazine "Sporta Avīze" and the site “sportacentrs.com”
Keywords: Komunikācijas zinātne