Grāmatvedības ārpakalpojumu risinājumi uzņēmumu informācijas sistēmās - Ankure, Ilze (Latvijas Universitāte, 2013)
Ārpakalpojumi ir veids kā optimizēt uzņēmuma biznesa procesus, un to pamatā ir procesu efektīva veikšana lielā apjomā. Grāmatvedības uzskaite ir cieši saistīta ar pārējiem uzņēmuma biznesa procesiem, tāpēc tās pilnīga atdalīšana un nodošana grāmatvedības ārpakalpojumu sniedzējam, var izraisīt darbību atkārtošanos un datu uzkrāšanu vairākās informācijas sistēmās, kas neliecina par biznesa procesu efektivitāti. Tādēļ diplomdarbā, pētot grāmatvedības ārpakalpojumu organizāciju un tehnoloģijas, meklēti un aprakstīti risinājumi, kā uzlabot procesu efektivitāti un novērst darbību atkārtotu veikšanu, kā arī veidot ciešāku sadarbību starp uzņēmumu un pakalpojumu sniedzēju. Darbā ietverti vairāki pielietojami risinājumi, taču to lietderība un izmantojamība atkarīga no katra uzņēmuma esošajiem biznesa procesiem un attīstības perspektīvas.

Outsourcing is a way how to optimize business processes of a company and it is based on being effective at high volume. Accounting is closely related to all other business processes; so its complete separation and transfer to accounting service provider may cause repeating activities and data accumulation in several information systems. It is not an indication for the effectiveness of business processes. After studying accounting outsourcing organization and technologies, solutions to improve process efficiency, to eliminate duplication of effort and to provide closer cooperation between the company and the service provider have been searched for and have been described in the diploma. This research contains several possible solutions, but their usefulness and applicability depends on each company's existing business processes and prospects.
Accounting outsourcing solutions for enterprise information systems
Keywords: Vadībzinātne