Mitsuhiro Odavaras spēles "Dubultie puskubi" analīze - Troņenkovs, Valdis (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darbā aplūkota Mitsuhiro Odavaras spēle, kas sastāv no astoņām dažādām detaļām. Katra detaļa ir izveidota no diviem „puskubiem” – paralēlskaldņa un trijstūra prizmas. Izstrādātas datorprogrammas, ar kuru palīdzību no šīm detaļām ir saliktas dažādas figūras ar noteiktām īpašībām (izliektība, simetrijas plaknes, rotācijas simetrijas, sadalījumi divās vienādās daļās).

This Master's thesis deals with Mitsuhiro Odawara puzzle that consists of eight different pieces. Each piece is made of two half cubes – the parallelepiped and the triangular prism. Computer programs have been elaborated for finding figures made of these pieces, with certain characteristics that include convexity, symmetry planes, rotational symmetries and construction of two equal parts.
Analysis of Mitsuhiro Odawara's "Double Half Cube" Puzzle
Keywords: Matemātika; Mitsuhiro Odavaras spēle; dvīņi; salikumi; trijstūra prizmas; datorprogrammas