Dzīves kvalitātes analīze un modelēšana. - Saipulajeva, Karalīna (Latvijas Universitāte, 2014)
Dzīves kvalitāte tiek pētīta dažādas nozarēs, tās ir starpdisciplinārs jēdziens, kas veidojas no daudzām komponentēm, kas veido cilvēka ikdienu – objektīvi to ietekmējot, un izpaužas kā subjektīvais apmierinājums ar dzīvi. Gandrīz visos svarīgākajos Latvijas attīstību noteicošos dokumentos un līkumos ir noteikts mērķis paaugstināt dzīves kvalitāti. Bakalaura darba mērķis ir novērtēt dzīves kvalitātes līmeni Latvijā un citās valstīs, un noteikt dažādu faktoru ietekmi uz to. Lai sekmīgi sasniegt darba mērķi darbā tiek aplūkota dzīves kvalitātes būtība un to novērtējoši indeksi, kā arī veiktās korelācijas un regresijas analīzes, apkopoti secinājumi un sniegti priekšlikumi konstatēto problēmu risināšanai. Bakalaura darba rezultātā tika secināts, ka Latvijā dzīves kvalitātes līmenis ir viens no zemākiem ES un zemākais Baltijas valstīs. Atslēgvārdi: dzīves kvalitāte, iedzīvotāju labklājība, dzīves kvalitātes indeksi.

Variety of industries study quality of life, it is an interdisciplinary concept that form many components that make people's everyday life – objectively influencing them and are expressed in subjective satisfaction with life. In almost all main Latvian documents of development, there is a task to increase the quality of life. Bachelor's thesis is to assess the quality of life in Latvia and other countries, and to identify various factors that influence it. To achieve the aim successfully, in the study was analyzed essence of quality of life and indices of its assessment, as well as correlation and regression analysis, summarized conclusions and proposed solutions for solving the problems identified in the study. The study led to the conclusion that quality of life in Latvia is one of the lowest in the EU and the lowest in the Baltic States. Key words: quality of life, people's welfare, quality of life indices.
The analysis and modelling of quality of life.
Keywords: Vadībzinātne