Iteratīvi izstrādājamās programmatūras testēšanas ekonomika - Vaisfelds, Leonīds (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darbs „Iteratīvi izstrādājamās programmatūras testēšanas ekonomika” ir veltīts testēšanas procesam iteratīvās izstrādes metodes ietvaros. Galvenā problēma, kam tiek veltīts darbs, ir iteratīvās testēšanas stratēģijas izvēle un izmaksu optimizācija, kuras ietvaros primāri tiek analizēta manuālās un automatizētās testēšanas specifika. Darba teorētiskajā daļā ir analizēta iteratīvās izstrādes un iteratīvās testēšanas būtība un to aspekti. Rezultāti demonstrē iteratīvās izstrādes un testēšanas priekšrocības un salīdzinājumu ar ūdenskrituma izstrādes modeli. Darba praktiskajā daļā ir veikta manuālās un automatizētās testēšanas ieguvumu un trūkumu analīze iteratīvās izstrādes ietvaros un ir pētītas iteratīvās testēšanas izmaksu aprēķināšanas problēmas un izmaksu analīzes metodika, kā arī ir izanalizēti faktori, kas ievērojami ietekmē testēšanas stratēģijas izvēli. Pētījuma rezultāti tiek izmantoti testēšanas izmaksu analīzei uzņēmuma X projektā un priekšlikumu definēšanai projekta testēšanas izmaksu samazināšanai.

The goal of the master paper named „The economics of iterative software development testing” is dedicated to specifics of testing in iterative software development process. The main problem that is investigated in the work is testing strategy choosing and testing cost optimization. Main object is analysis of specifics of manual and automated testing. The first part is theoretical and consists of analysis of iterative development and iterative testing and its main points and aspects. As a result iterative development and iterative testing benefits and iterative model comparison to waterfall approach are demonstrated. In the practical part analysis of manual and automated testing gain and weakness in iterative approach is provided. The problems of iterative testing cost calculations and methodology of cost analysis are investigated. Also factors that considerably affect testing strategy choice are investigated. The results of the research are used to analyze the X company project costs and to define proposals how to reduce testing costs in the project.
The economics of iterative software development testing
Keywords: Datorzinātne