Jonu šķidrumu anjonu ietekme uz etilciānacetāta kondensācijas reakciju ātrumiem - Ribkinska, Līga (Latvijas Universitāte, 2015)
Bakalaura darba literatūras daļā ir apkopota vispārīga informācija par jonu šķidrumiem, to iegūšanu, īpašībām un izmantošanu. Laboratorijā tika veikta vairāku jonu šķidrumu sintēze, lietojot dažādas metodes, un raksturošana. Iegūtajos JŠ tika veiktas benzaldehīda un ciklopentanona kondensācijas reakcijas ar etilcianoacetātu, un raksturota jonu šķidrumu struktūras elementu ietekme uz reakcijas produkta iznākumiem.

The literature review of the thesis contains general information about preparations of ionic liquids, their properties and application. Several different ionic liquids have been obtained in the laboratory by various methods and characterized. Benzaldehyde and cyclopentanone condensation reactions with ethylcyanoacetate have been performed in the synthesized ionic liquids. The impact of ionic liquids structure elements on condensation reactions results has been evaluated.
The influence of the structure of the anion of a ionic liquid on rates of comdensation reactions of the ethyl cyanoacetate
Keywords: Ķīmija; Jonu šķidrumi; Etil-2-ciano-3-fenilpropenoāts; Etil-2-ciano-2-ciklopentilidēnacetāts; Knēvenāgela kondensācija