Amerikas Savienoto Valstu piemēroto Irānas sankciju epizodes efektivitātes novērtējums - Piļeva, Elīza (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba temats ir “Amerikas Savienoto Valstu piemēroto Irānas sankciju epizodes efektivitātes novērtējums”. Darba mērķis ir izpētīt vai 2012. – 2015. gada piemērotā sankciju epizode Irānas Islāma Republikai ir bijusi efektīva. Darbā tiek apskatīti sankciju politikas teorētiskie aspekti, Amerikas Savienoto Valstu sankciju politikas īstenošana, tās veidi un ietekme uz ekonomiku; tiek apskatīti sankciju efektivitātes modeļi pēc politiskajiem un ekonomiskajiem mainīgajiem. Pētnieciskajā daļā tiek izveidoti, novērtēti un analizēti modeļi 2012. – 2015. gada sankciju epizodei. Darbā izmantoti 34 avoti, 27 attēli un 7 tabulas. Kopējais darba apjoms ir 66 lapas.

Topic of the bachelor’s thesis is “Assesment of the Effectiveness of Iran Sanctions Episode Used by United States of America”. The aim of bachelor’s thesis is to research if Iran sanctions episode from 2012 – 2015 has been effective. The bachelor’s thesis deals with theoretical aspects of sanctions policy in general, sanctions policy of United States of America, its types, implementation and its impact on economy; sanctions effectiveness models by political and economic variables are viewed. In the research part sanctions episode from 2012 - 2015 effectiveness models are created, assessed and analyzed. Paper consists of 66 pages, 27 pictures and 7 tables. There are 34 information sources used.
Assesment of the Effectiveness of Iran Sanctions Episode Used by United States of America
Keywords: Ekonomika; Sankcijas; Sankciju politika; Piemērotājvalsts; Saņēmējvalsts; Efektivitāte