PUBLISKĀS SOCIĀLĀS PROGRAMMATŪRAS PLATFORMAS UN LIDOSTU ORGANIZĀCIJU EKONOMISKO VAJADZĪBU NODROŠINĀŠANA - SOCIĀLĀ KAPITĀLA PIEEJA - Tenge, Marion (Latvijas Universitāte, 2015)
Publiskās sociālās programmatūras platformas (PSP), piemēram, tiešsaistes sociālais tīkls Facebook nodrošina infrastruktūru, lai organizācijas varētu iziet ārpus savām robežām un izveidot tīklošanas attiecības ar saviem klientiem. Tīklošanas saites, kas iziet ārpus organizācijas robežām, proti, kontaktu nodibināšanas sociālo kapitālu, dažādu disciplīnu pētnieki ir atzinuši par galveno konkurences priekšrocību avotu. Šī promocijas darba mērķis bija modelēt un pārbaudīt sakarības starp lidostas organizāciju un to pasažieru ieguldījumu savstarpējās attiecībās PSP Facebook un tā radīto atdevi atkarībā no ieguldījuma. Izpētes stratēģiju veido šķērsgriezuma anketēšanas pētījums, apvienojot dažādas metodes. Lidostas organizāciju, publiskās sociālās programmatūras platformas, sociālā kapitāla

Public Social Software Platforms (SSP), such as the online social network Facebook, provide the infrastructure for organizations to extend beyond organizational boundaries and establish network connections with their customers. Network ties that cross organizational boundaries, i.e. bridging social capital, have been acknowledged by scholars of various disciplines as a major source of competitive advantage. The purpose of this promotional work was to model and test the relationship between the investment of airport organizations and their passengers in a mutual relationship on the SSP Facebook and their generated return-on-investment. The strategy of inquiry comprised mixedmethods cross-sectional survey research. Airports, Public Social Software Platforms, Social Capital
PUBLIC SOCIAL SOFTWARE PLATFORMS AND ECONOMIC NEED SATISFACTION OF AIRPORT ORGANIZATIONS - A SOCIAL CAPITAL APPROACH
Elektroniskā versija nesatur pielikumus
Keywords: Vadībzinātne [angļu val.]; Vadībzinātne; Vadība, administrēšana un nekustamo īpašumu pārvaldība