Personāla noturēšanas pasākumu analīze un pilnveides iespējas uzņēmumā Latvijas valsts meži. - Čeksters, Aigars (Latvijas Universitāte, 2024)
Darba mērķis ir noskaidrot ar kādu pasākumu palīdzību uzņēmumā „Latvijas valsts meži”, tiek īstenota personāla noturēšana un izanalizēt personāla noturēšanas pasākumus uzņēmumā „Latvijas valsts meži” un izstrādāt to pilnveides iespējas. Darba mērķa sasniegšanai izvirzītie uzdevumi: 1)analizēt zinātnisko literatūru par personāla piesaistes un noturēšanas pasākumiem; 2)analizēt uzņēmuma „Latvijas valsts meži” uzstādījumus personāla noturēšanai; 3)izpētīt veicamos uzlabojumus personāla noturēšanas jomā uzņēmumā „Latvijas valsts meži”. Pamatojoties uz respondentu viedokļu analīzes rezultātā izdarītajiem secinājumiem, izstrādāti ieteikumi personāla noturēšanas pasākumu pilnveidei. Darba apjoms ir 61 lapaspuse, darbu veido 1 tabula, 19 attēli un 3 pielikumi. Darba izstrādē izmantoti 49 avoti.

The aim of the work is to find out with the help of which measures in the company "Latvijas valsts meži" the retention of staff is implemented and analyze the staff retention measures in the company "Latvijas valsts meži" and to develop opportunities for their improvement. Tasks of the work are: 1)to analyse the scientific literature on measures for attracting and retaining personnel; 2)to analyse the settings of the company „Latvijas valsts meži” for the retention of personnel; 3)to study the improvements to be made in the field of personnel retention in the enterprise „Latvijas valsts meži”. Based on the conclusions drawn as a result of the analysis of the opinions of respondents, recommendations have been developed for the improvement of personnel retention measures. The volume of work is 61 pages, the work consists of 1 table, 19 images and 3 attachments. In the development of the work are used 49 sources.
Analysis of personnel retention measures and their improvement opportunities in the company “Latvia’s State Forests”.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; darba tirgus tendences; talantu vadība; darbaspēka novecošanās; darba vide; personāla noturēšana