Nevardarbīgās „telšu pilsētiņas” protesta akcijas rāmējumi latviešu interneta ziņu portālos: Apollo, Delfi, Tvnet (1. decembris, 2009 – 31. marts, 2010) - Jurševska, Ramona (Latvijas Universitāte, 2010)
Bakalaura darba „Nevardarbīgās „telšu pilsētiņas” protesta akcijas rāmējumi latviešu interneta ziņu portālos: Delfi, Apollo un Tvnet (1.decembris, 2009 – 31.marts, 2010) mērķis ir izpētīt protesta akcijas atspoguļojumu un kādi rāmējumi tiek lietoti notikumu atspoguļošanā. Teorētiskā daļā ir aprakstīts pilsoniskās sabiedrības priekšnosacījumi, protesta teorija un rāmējuma teorija, balstoties uz vadošo pētnieku teorētiskām nostādnēm. Rāmējumu analīzē iekļauta satura analīze, fotogrāfiju semiotiskā analīze un lietotāju komentāru analīze. Empīriskā daļā darba autore apraksta un analizē pētījuma rezultātus. Atslēgas vārdi: telšu pilsētiņa, telšu komūna, rāmējumi, fotogrāfiju semiotika, protesta akcija, interneta ziņu portāli, pilsoniskā sabiedrība

The purpose of the Bachelor’s work „Frames of Non-violent „tent city” compaign in Latvian internet news portals: Delfi, Apollo and Tvnet (December 1, 2009 – March 31, 2010) is to explore coverage of the protest and to identify which frames were used for disclosure of the events. The theoretical part describes the preconditions for civil society, the protest and framing theory, which is based on the leading researchers in theoretical framework. Content analysis, photography semiotic analysis and user comments analysis are included in frame analysis. In the empirical part the author describes and analyzes the results of the study. Key words: tent city, tent commune, framing, photography semiotic, protest actions, internet news portal, civil society.
Frame of Non-violent „tent city” protest action in Latvian internet news sites: Apollo, Delfi, Tvnet (December 1, 2009 – March 31, 2010)
Keywords: Komunikācijas zinātne