Uzņēmuma SIA "RBL" vadības grāmatvedības elementu - ieņēmumu, izmaksu un peļņas analīze un to ietekme uz vadības lēmumiem - Ratņikova, Jekaterina (Latvijas Universitāte, 2015)
Maģistra darba mērķis ir pamatojoties uz SIA “RBL” vadības grāmatvedības ieņēmumu, izmaksu un peļņas analīzi, izstrādāt priekšlikumus uzņēmuma darbības pilnveidošanai. Maģistra darbs sastāv no ievada, trim daļām, secinājumiem un priekšlikumiem. Pirmajā nodaļā tiek izpētīta un aprakstīta vadības grāmatvedības, budžeta plānošanas teorētiskie aspekti. Tiek veikta ieņēmumu, izmaksu un peļņas analīze. Otrajā nodaļā tiek aprakstīta uzņēmuma SIA “RBL” darbības joma, izanalizēti ekonomiskie radītāji, kā arī veikta SVID analīze. Trešajā nodaļā tika analizēta un novērtēta vadības grāmatvedība uzņēmumā, tika veikts budžeta kontroles izpildes, ieņēmumu, izmaksu un peļņas analīze, kā arī doti priekšlikumi. Atslēgas vardi: vadības grāmatvedība, budžeta plānošana, ieņēmumu, izmaksu un peļņas analīze. Darba apjoms 104. lpp., tajā iekļauti 25 attēli, 12 tabulas, 42 izmantotās literatūras avoti, 5 pielikumi.

The principal objective of the paper is to determine the improvement directions for management accounting, budget planning and its control, income and outcome analysis in order to achieve improvements. The present master`s paper consist of an introductory part, three sections, conclusions and proposals. The first section reviews and describes essence of management accounting, budget planning, also income cost and profit analysis. The second section provides a description of the SIA “RBL” company, economic indicators and SWOT analysis. The third section analyses and evaluated management accounting at the company and presents as assessment and analysis of the profit indicators. Keywords: management accounting, budgeting, revenue, cost and profit analysis. The master`s paper total 104 pages, 25 figures, 12 tables, 42 literature sources list, 5 annexes.
SIA "RBL" management accounting elements - income, cost and profit analysis and its impact on management decisions
Keywords: Ekonomika; vadības grāmatvedība; budžeta plānošana; ieņēmumu analīze; izmaksu analīze; peļņas analīze