Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu sadarbības prasmju veicināšana vizuālās mākslas nodarbībās - Mitkus, Santa (Latvijas Universitāte, 2024)
Kvalifikācijas darba tēma „Vidējā pirmsskolas vecuma bērnu sadarbības prasmju veicināšana vizuālās mākslas nodarbībās”. Pētījuma mērķis – teorētiski noskaidrot un praktiski pārbaudīt kā vizuālās mākslas nodarbībās pirmsskolā veicināmas sadarbības prasmes. Kvalifikācijas darbu veido ievads, trīs nodaļas, secinājumi, literatūras un citu avotu saraksts. Pirmā un otrā nodaļa ir teorētiskās literatūras analīze. Pirmajā daļā apskatīts sadarbības prasmju skaidrojums zinātniskajā literatūrā, sadarbības prasmju attīstības likumsakarības pirmsskolas vecumā un sadarbības prasmju veicināšanas iespējas pirmsskolas pedagoģiskajā procesā. Otrajā daļā apskatīts vizuālās mākslas nodarbību nozīme pirmsskolā, radošums un pašizpausme pirmsskolas vecuma bērniem un pedagoģiskais process pirmsskolā - kompetenču pieeja. Trešā nodaļa ir empīriskais pētījums, kas ietver novērošanu un pedagoģiskā izmēģinājuma darbību, tā noskaidrojot pozitīvo vizuālās mākslas ietekmi sadarbības prasmju veicināšanai. Kvalifikācijas darba autors: Santa Mitkus. Kvalifikācijas darba apjoms ietver 36 lapaspuses, 4 attēlus, 4 tabulas, 34 literatūras avotus.

The topic of the qualification work is "Promoting cooperation skills in visual arts classes for preschool children". The aim of the study is to theoretically investigate and practically examine how to promote cooperation skills in pre-school visual art lessons. The qualification work includes an introduction, three chapters, conclusions, list of references and other sources. The first and second chapters are an analysis of the theoretical literature. The first part discusses the explanation of cooperation skills in scientific literature, the patterns of development of cooperation skills in preschool age and the possibilities of promoting cooperation skills in the preschool pedagogical process. The second part addresses the role of visual arts classes in preschool, creativity and self-expression in preschool children and the pedagogical process in preschool - the competence approach. The third chapter is an empirical study involving observation and a pedagogical research experiment, thus clarifying the positive effects of visual arts in promoting collaborative skills. Author of the qualification work: Santa Mitkus. The qualification work consists of 36 pages, 4 figures, 4 tables, 34 references. Keywords: pre-school, pre-school pedagogical process, cooperation skills, visual arts.
Promoting cooperation skills in visual arts classes for preschool children
Keywords: Izglītības zinātnes; pirmsskola; pirmsskolas pedagoģiskais process; sadarbības prasmes; vizuālā māksla