Latvijas rūpniecības teritoriālā struktūra - Legzdiņš, Krists (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darba „Latvijas rūpniecības teritoriālā struktūra” mērķis ir salīdzināt PSRS Latvijas (1987.gada) metālapstrādes, tekstila, kokapstrādes, gaļas, piena un maizes rūpnīcu izvietojumu ar 2007.gada situāciju, kā arī izveidot matemātiski un kartogrāfiski teritoriālo un nozaru struktūras modeli.Pētījums sastāv no trim daļām. Pirmajā daļā tiek aplūkoti teorētiskie jautājumi par rūpniecības koncepciju, PSRS okupācijas laika rūpniecību un mūsdienu rūpniecību Latvijā. Otrajā daļā tiek aprakstītas pētījuma laikā pielietotās metodes - Morana I un Fišera transformācijas, izmantojot φ – funkciju. Trešajā daļā autors izklāsta un analizē iegūtos rezultātus no dažādiem skatupunktiem. Visi dati ir oriģināli un patstāvīgi aprēķināti, izmantojot Microsoft Excel programmatūru. Balstoties uz pētījuma rezultātiem, autors secināja, ka 1987.gada rūpnīcu telpiskais izvietojums bija viens no galvenajiem faktoriem Latvijas mūsdienu rūpnīcu izveidē metālapstrādē, maizes rūpniecībā, tekstilrūpniecībā, gaļas un piena rūpniecībā, kā arī kokapstrādē.Atslēgas vārdi: rūpniecība, uzņēmumi, metālapstrāde, kokrūpniecība, maizes rūpniecība, piena un gaļas rūpniecība, tekstilrūpniecība.

The aim of the thesis „Spatial structure of Latvian industry” is to compare spatial structure of Latvian industry in year 1987, which is Soviet Union time and year 2007 nowadays. This comparison observes metal-fabricating industry, textile industry, woodworking industry, meat industry, dairy industry and baking industry. Part of the aim is to develop model of spatial structure mathematically and cartographically.Research is composed from three parts – chapters. First chapter contains theoretical approach about Latvian industry; second chapter covers methodology of the research in details. In third chapter author analyzes results from different points of view and defines factors that have most impact on spatial structure of Latvian industry. Author did all calculation jobs by himself using program Microsoft Excel. Results show that spatial structure of Latvian industry nowadays is built on spatial structure of Soviet Union time industry. So spatial structure of Soviet Latvia`s industry is key factor that influenced development of industry nowadays. Key words: industry, Soviet Union, tiny and small companies, medium and big companies.
Spatial structure of Latvian industry
Keywords: Ģeogrāfija