Privātkolekciju muzejs - koncepta un interjera izstrāde - Smeltere, Paula (Latvijas Universitāte, 2021)
Diplomdarbā “Privātkolekciju muzejs – koncepta un interjera izstrāde”, analizējot pieejamo literatūru un informācijas avotus, tiek apskatīta privāto kolekciju un publisko muzeju vēsturiskā attīstība un to interjeru veidojošie elementi. Tiek aprakstīta privātkolekciju un privāto muzeju nozīme mūsdienās. Empīriskajā daļā tiek salīdzināti un izpētīti gan Latvijas, gan pasaules privātkolekciju un privāto muzeju interjeri, analizējot to interjeru veidojošos faktorus un elementus. Diplomdarbs sastāv no 3 nodaļām, 14 apakšnodaļām un 3 pielikumiem. Radošajā daļā tiek izstrādāts interjera dizaina projekts privātkolekciju muzejam “Vaidavas” atbilstoši mūsdienu prasībām. Atslēgvārdi: privātkolekcija, muzejs, antīks, ekspozīcija, eksponāts.

The diploma thesis “Museum of Private Collections - Concept and Interior Development” examines the historical development of private collections and public museums and the elements that form their interior when analysing the available literature and information sources. The importance of private collections and private museums nowadays is described. In the empirical part, the interiors of both world and Latvian private collections and private museums are compared and studied, analysing the factors and elements that form their interior. The diploma thesis consists of 3 chapters, 14 subchapters and 3 attachments. In the creative part, an interior design project is developed for the private collection museum "Vaidavas" according to modern requirements. Keywords: Private collection, museum, antique, exposition, exhibit.
Private Collection Museum - Development of Concept and Interior
Keywords: Mākslas zinātne; Prīvātkolekcija; Eksponāts; Antīks; Ekspozīcija