Prof. P. Šmita zinātniskās darbības 30 gadi - Blese, Ernests (My University, 1928)
Valodnieka, tulkotāja Ernesta Bleses rakstā aplūkots prof. P. Šmita dzīves gājums, studijas, darbība Tālajos austrumos, Latvijā, sadarbība ar periodiskajiem izdevumiem ("Mājas Viesa Mēnešraksts", "Druva", RLB Zinību komisijas rakstu krājumi u.c.), publicējot tajos tulkojumus, ceļojumu piezīmes, polemiku valodniecības jautājumos, recenzijas par "Latvu Dainu" burtnīcām, Glika bībeles valodu. Aplūkoti arī P. Šmita publicētie darbi etnogrāfijā, folklorā u.c. Autors norāda, ka P. Šmits viens no pirmajiem mūsu folkloras pētniecību nostādījis uz zinātniskajiem pamatiem. E. Bleses raksts publicēts mēnešrakstā "Latvju Grāmata", 1928, Nr. 3, 145.-148. lpp.; Nr. 4, 209.-217. lpp. Autors iesaka vēl publikācijas par prof. P. Šmitu: Zeiferts Teodors. Pēteris Šmits. Izglītības Ministrijas Mēnešraksts, 1920, Nr. 9, 268.-270. lpp.; Lapiņš Jānis Eduards. Zinātnieks dzimtenē. Burtnieks, 1928, Nr. 6, 505.-509. lpp.; Blese Ernests. Profesors Pēteris Šmits. Latvis, 1928, Nr. 1939, 30. marts, 2. lpp.; Balodis Francis. Mūsu universitātes jaunie goda doktori. Brīvā Zeme, 1928, Nr. 74, 30. marts, 2. lpp.
Keywords: Research Subject Categories::HUMANITIES and RELIGION; Šmits Pēteris; Endzelīns Jānis; Volters Eduards (1856-1941); Volteris Eduardas (1856-1941); valodniecība; mitoloģija; folklora; etnogrāfija; Rīgas Latviešu biedrības Zinību komisija; Gliks Ernsts (1652-1705)