Indolu iegūšana kobalta katalizētā iekšmolekulārā C-H saites amidēšanā - Bašēns, Emīls Edgars (Latvijas Universitāte, 2024)
Izstrādāta jauna metode indola atvasinājumu sintēzei, izmantojot kobalta katalizētu, pikolīnamīda virzītu fenilalanīna atvasinājumu C-H saites aktivēšanu un funkcionalizēšanu. Literatūras apskatā apkopota pēdējo gadu literatūra par kobalta katalizētām indolu iegūšanas reakcijām. Maģistra darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, tā apjoms ir 97 lpp. Darbs satur 9 tabulas, 74 attēlus, izmantoti 66 literatūras avoti.

A novel method, based on C-H bond activation and functionalization strategy of phenylalanine derivatives, for the cobalt-catalyzed picolinamide directed efficient synthesis of indole derivatives is demonstrated. Literature review summarizes recent literature on cobalt catalyzed indole synthesis. Masters thesis is prepared in Latvian, it consists of 97 pages. It contains 9 tables, 74 figures and 66 references.
Indole synthesis via cobalt-catalyzed intramolecular C-H bond amidation
Keywords: Ķīmija; C-H SAITES FUNKCIONALIZĒŠANA; AMINOSKĀBE; KOBALTS; KATALĪZE; INDOLS