Efektivitātes novērtējums dažādu krāsu retroreflektoriem - Jēkabsone, Ieva (Latvijas Universitāte, 2011)
Bakalaura darbs ir uzrakstīts latviešu valodā, datorsalikumā uz 43 lapām. Tas satur 31 attēlu, 6 tabulas, 2 pielikumus un 28 atsauces uz literatūras avotiem. Darba mērķis: noskaidrot krāsas ietekmi uz retroreflektīvu materiālu efektivitāti apgrūtinātas redzamības apstākļos.Metode: metodes un iekārtas izveidošana retroreflektoru atstarošanas īpašību mērīšanai dažādos tā apgaismošanas un novērošanas apstākļos.Secinājumi: 1.Mikroprizmatiskās struktūras RR efektīvās darbības leņķis ir šaurs, apmēram 15 grādu robežās.2.Efektīvās darbības leņķa mērījumos statistiski nozīmīgu pārākumu pār hromatiskajiem retroreflektoriem uzrādīja ahromatiskais jeb baltais retroreflektors. 3.Atstarotās gaismas izkliedes mērījumos netika atrasta statistiski nozīmīga atšķirība starp ahromatisku un hromatisku RR datiem.

Bachelor thesis is written in Latvian, in computer typesetting on 43 pages. It contains 31 figures, 6 tables, 2 appedixes. There are 28 refrences to literature sources.Aim: to determine influence of colour on retroreflective material performance under reduced visibility conditions.Method: development of method and setup for measurement of retroreflective material properties in different conditions of illuminance and observation.Conclusions: 1.Microprismatic retroreflectors have narrow efficiency angles, approximately 15 degrees. 2.Retroreflector efficiency angle measurements presented statistically signifficant difference between achromatic and chromatic retroreflectors in favor of achromatic retroreflector. 3.Chromatic and achromatic retroreflectors presented statistically insignificant differencies in retroreflected light dispersion.
Effects of colour on retroreflector performance
Keywords: Fizika