Monitoringa sistēmas pilnveidošana - Staškevičs, Braijens (Latvijas Universitāte, 2017)
Bakalaura darba “Monitoringa sistēmas pilnveidošana” mērķis bija pilnveidot jau esošu monitoringa sistēmu uzņēmumā “X”. Monitoringa sistēmu nepieciešams pilnveidot, lai tā pilnīgāk un precīzāk veiktu infrastruktūras resursu monitoringu, kā arī precīzi ziņotu par problēmām, papildus nepieciešams izveidot vizualizācijas, kas vizualizētu infrastruktūras uzbūvi. Darba gaitā tika veiktas darbības, kas uzlaboja Zabbix servera veiktspēju, tika izveidoti nelieli skripti, kas ļauj dažādus procesus nedaudz automatizēt, izveidotas vizualizācijas, kas uzskatāmi attēlo notikumus uzņēmuma būtiskākajos infrastruktūras resursos, kā arī novērstas citas nepilnības. Rezultātā tika pilnveidota iepriekš izveidotā monitoringa sistēma, kas tiek izmantota ikdienā, lai pārraudzītu lielu resursu skaitu.

The purpose of bachelor “Improvement of monitoring system” was to improve existing monitoring system in company “X”. The improvement was needed to provide better and accurate infrastructure’s monitoring, solve notification problems and make visualizations for infrastructure structure. In improvement process was made several scripts to automate few processes, was made visualizations for overview of company’s most important infrastructure resources, solved other weaknesses. As a result, daily used and previously made monitoring system has improved.
Improvement of the monitoring system
Keywords: Datorzinātne; monitoringa; sistēma; pilnveidošana; Zabbix