Rotaļas 2-3 gadus vecu bērnu vārdu krājuma bagātināšanai ar dabas parādību nosaukumiem - Petrovska, Sigita (Latvijas Universitāte, 2021)
Darba autors: Sigita Petrovska Darba nosaukums: Rotaļas 2-3 gadus vecu bērnu vārdu krājuma bagātināšanai ar dabas parādību nosaukumiem. Darba mērķis: izpētīt rotaļu iespējas 2-3 gadus vecu bērnu vārdu krājumu bagātināšanā par dabas parādību nosaukumiem. Darbs ir no divām daļām. Pirmajā daļā tika teorētiski analizēta pedagoģiskā un psiholoģiskā literatūra par rotaļu nozīmi 2-3 gadus veciem bērniem vārdu krājuma bagātināšanā ar dabas parādību nosaukumiem, kā arī tika raksturota 2-3 gadus vecu bērnu attīstība. Otrajā daļā tika veikts pētījums, kurā tika izspēlētas dažādas rotaļas, kā arī tika iesaistīti bērni diskusijās, lai nostiprinātu iegūtās zināšanas. Darbā ir izstrādāti secinājumi un sniegti priekšlikumi skolotājiem. Darbs sastāv no: 42 lpp., 9. attēliem, 3. tabulām, 69. izmantotiem literatūras avotiem latviešu un ārzemju valodās un 9. pielikumiem. Atslēgvārdi: dabas parādības, diskusija, rotaļas, 2-3 gadus veci bērni, vējš, lietus, sniegs.

The author: Sigita Petrovska Title of the work: Games to enrich the vocabulary of 2 – 3 year old children with the names of natural phenomena. The aim of the work: To explore the possibilities of play in enriching the vocabulary of 2 – 3 year old children with the names of natural phenomena. The work consist of two parts. In the first part theoretically analyzed the pedagogical and psychological literature on the role of play in the enrichment of vocabulary with the names of natural phenomena for 2-3 year old children, as well as the development of 2-3 year old children. In the second part, a study was conducted, in which various games were played, as well as children were involved in discussions to strengthen the acquired knowledge. In the work there is developed conclusion and provides suggestions for teachers. The work consists of: 42. pages, 9. figures, 3 tables, 69. used literature sources in Latvian and foreign languages and 9. appendices. Keywords: natural phenomena, discussions, games, 2 – 3 years old children, wind, rain, snow.
Games for enriching the vocabulary of 2-3 year old children with the names of natural phenomena
Keywords: Pirmsskolas pedagoģija; dabas parādības; diskusijas; rotaļas; 2-3 gadi; pirmsskola