Kārļa Ulmaņa autoritārais režīms mūsdienu historiogrāfijas (1991.-2012.)vērtējumā - Stepanovs, Valters (Latvijas Universitāte, 2014)
Darba nosaukums ir „Kārļa Ulmaņa autoritārais režīms mūsdienu historiogrāfijas vērtējumā”. Kā mūsdienu historiogrāfija šajā darbā tiek uzskatīta historiogrāfija, kas radīta laika posmā no 1991. līdz 2013. gadam. Darba mērķis ir apskatīt izvēlēto historiogrāfiju un konstatēt tur pastāvošās atšķirības. Darba mērķa sasniegšanai tikuši izvirzīti un sekmīgi izpildīti šādi uzdevumi: • Noteikt historiogrāfijas raksturīgākos pētījumus, apzināt autoru loku • Grupēt historiogrāfiju pēc pētniecības ievirzes un pamattendencēm • Konstatēt problēmjautājumus, nosakot kopīgo Ulmaņa režīma pētniecībā Darba rezultātā tika nonākts pie atziņas, ka apskatāmajā historiogrāfijā pastāv plurālisms, kam pastāvēt ir ļāvis Latvijas Republikas demokrātiskais režīms.

The topic of this work is „Karlis Ulmanis authoritarian regime in judgment by nowadays historiography”. The nowadays historiography in this work are works which were created in period 1991.- 2013. The aim of this work is to research the chosen historiography and detect diferences which it consists. To achieve the aim were brought forward and successfully completed these tasks: • To determine the main researches and authors of historigraphy • To arrange historiography in groups according with main tendencies of researches • To establish problematic questions and detect common in researches of K. Ulmanis regime The conclusion of this work is, that in the researched historiography exists wide pluralism, which was allowed to exist by democratic regime in Latvian Republic.
Karlis Ulmanis authoritarian regime in judgment by nowadays historiography (1991-2012)
Keywords: Vēsture