Grāmatvedības datorprogrammu veidi un to raksturojums - Mirkšs, Ainārs (Latvijas Universitāte, 2018)
Šo tēmu darba autors izvelējās, jo tā ir aktuāla tādēļ, ka mūsdienās arvien vairāk procesos izmanto datorus un tā programmas, lai modernizētu un uzlabotu dažādu procesu darbību. Šī darba mērķis ir izpētīt un novērtēt Latvijā pieejamās grāmatvedības datorprogrammas un izstrādāt priekšlikumus uzņēmumiem par grāmatvedības datorprogrammu izvēli pēc dažādiem aspektiem. Šī bakalaura darba galvenie uzdevumi ir analizēt teoriju par grāmatvedības datorprogrammām un to politikām, apkopot pēc iespējas vairāk informācijas par dažādām grāmatvedības datorprogrammām un salīdzināt datorprogrammas pēc dažādiem aspektiem (cenas, servisa pieejamības, u.c.). Darba izstrādāšanai tiek izmantoti zinātniskā literatūra, likumdošanas akti, interneta resursi un informācija no datorprogrammu aprakstiem.

The author of these topics selected because it is up to date because it is increasingly in the process of using computers and its programs to modernize and improve the activities of different processes. The purpose of this work is to explore and evaluate the accounting computer programs available in Latvia and to develop proposals for companies on the choice of accounting computer programs by different aspects. The main tasks of this bachelor's work are to analyse the theory of accounting computer programs and their policies, collect as much information as possible on different accounting computer programs and compare computer programs by different aspects (prices, service availability, etc.). Scientific literature, legislation, internet resources and information from computer programmers are used to develop work.
Types of Accounting Computer Programs and their Characteristics
Keywords: Ekonomika; Grāmatvedības datorprogramma; Likumdošanas akti; Datorprogramma; Cenas; Grāmatvedība