Telekomunikācijas uzņēmuma finansiālā stāvokļa analīze un konkurētspējas paaugstināšanas iespēju novērtējums - Makarova, Arina (Latvijas Universitāte, 2019)
Darba tēma ir aktuāla, jo darba mērķis galvenokārt ir saistīts ar uzņēmuma konkurētspējas veicināšanu, kas dod iespēju gan pilnveidot uzņēmuma darbību, gan uzlabot uzņēmuma darbības finanšu rādītājus. Darba mērķis ir veikt telekomunikāciju uzņēmuma “Lattelecom” finansiālā stāvokļa analīzi un konkurētspējas paaugstināšanas iespēju novērtējumu. Darbā tiek secināts, ka šobrīd analizējamam uzņēmumam par īpaši svarīgu un aktuālu izaicinājumu kļūst uzņēmuma konkurētspējas veicināšanas pasākumu izstrāde un novērtējums pašreizējos smagos ekonomiskos un politiskos apstākļos valstī un pasaulē.

The topic is relevant, because the aim of the work is mainly to promote the competitiveness of the company, which allows to improve the company's activity and to improve the financial performance of the company. The aim of the thesis is to analyze the financial situation of telecommunication company “Lattelecom” and evaluate the possibilities of increasing competitiveness. The work concludes that the development and evaluation of the company's competitiveness promotion measures in the current difficult economic and political conditions in the country and in the world is becoming a particularly important and important challenge for the company under analysis.
Telecommunications company financial situation analysis and evaluation of competitiveness improvement opportunities
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; likviditāte; rentabilitāte; horizontālā analīze; vertikālā analīze