SIA „RNP” uzņēmējdarbības iespējas. - Markovskis, Ernests Ēriks (Latvijas Universitāte, 2022)
Bakalaura darba tēma SIA „RNP” uzņēmējdarbības pilnveides iespējas. Pētījuma mērķis, ir, noteikt problēmas SIA „RNP” uzņēmējdarbībā, lai izstrādātu priekšlikumus SIA „ RNP” uzņēmējdarbības pilnveidošanai. Pētot SIA „RNP” uzņēmējdarbību ir noteikts, ka SIA „RNP” ir vecās tehnoloģijas un iekārtas, kas rada klientiem būtiskos zaudējumus, nenopolarizē tēlu un reputāciju sociālajos tiklos, ir debitoru kavētie maksājumi, maksātspējas zemais līmenis 0,14;0,16;0,15;0,16 attiecībā pret optimālo rādītāja lielumu 0,5 un vairāk, kreditoru parāda pret pašu kapitālu liela attiecība 6,09;5,38;5,52;5,25 attiecībā pret optimālo rādītāja lielumu 0,7 un mazāk, kopējo izdevumu apmērs ir virs 99% attiecībā pret kopējiem ieņēmumiem, pašu kapitāla īpatsvars ap 15% attiecībā pret kopējo kapitālu, aizņemtā kapitāla augsts īpatsvars ap 85% pret kopējo kapitālu, bankrota varbūtības augsts līmenis 2,11;2,04;1,97;1,88. Pamatojoties veiktajam pētījumam, tiek izstrādāti attiecīgie priekšlikumi SIA „ RNP” uzņēmējdarbības pilnveidošanai. Atslēgvārdi: uzņēmums, uzņēmējdarbība, vadība, tirgus, konkurenti, attīstība, aktīvi, pasīvi, likviditāte, maksātspēja, debitori, tehnoloģijas.

The topic of the bachelor's thesis is the business improvement opportunities of SIA "RNP". The aim of the research is to identify problems in the business of SIA “RNP” in order to develop proposals for the improvement of the business of SIA “RNP”. Researching the business of SIA RNP, it has been determined that SIA RNP has old technologies and equipment that cause significant losses to customers, does not polarize the image and reputation on social networks, is overdue receivables, low level of solvency 0.14, 0.16, 0 , 15, 0.16 in relation to the optimal ratio of 0.5 and more, creditors' debt to equity ratio of 6.09, 5.38, 5.52, 5.25 in relation to the optimal ratio of 0.7 and less, the amount of total expenses is over 99% in relation to the total income, the share of equity is about 15% in relation to the total capital, the high share of borrowed capital is about 85% of the total capital, the probability of bankruptcy is high 2.11, 2.04, 1.97; 1.88. Based on the research, the relevant proposals for the improvement of SIA "RNP" business are being developed. Keywords: company, business, management, market, competitors, development, assets, liabilities, liquidity, solvency, debtors, technology..
SIA “RNP” business improvement opportunities.
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; Apsaimniekošana; Uzņēmējdarbība; Attīstība; Izaugsme