KRb molekulas zemāko ierosināto stāvokļu veidotā kompleksa izpēte - Ozolniece, Ieva (Latvijas Universitāte, 2013)
Bakalaura darbs tika veikts ar mērķi iegūt spektroskopisko informāciju par KRb zemākajiem ierosinātajiem stāvokļiem. Darbā tika izmantots Furjē transformācijas spektrometrs, ar kuru reģistrēja lāzeru inducēto fluorescnenci. Darba rezultātā ir iegūtas nedaudz vairāk nekā 1000 svārstību - rotācijas enerģijas vērtības. Svārstību kvantu skaitļa diapazons vϵ[5; 38], rotācijas kvantu skailim Jϵ[3; 294], enerģiju diapazons Eϵ(10970; 13000) cm−1. Darbā ir atrodams eksperimentālās daļas apraksts un datu apstrādes metodes. Bakalaura darbs (32 lappuses) satur anotāciju, ievadu, 2 nodaļas, secinājumus, 17 attēlus, kā arī literatūras sarakstu (25 atsauces). Atslēgvārdi: KRb molekula, Lāzer-inducētā fluorescence, Furjē transformācijas spektrometrs.

The purpose of the work was to investigate KRb lower excited states detecting high resolution laser induced fluorescence spectra with Fourier transform spectrometer. As a result more than 1000 vibrational - rotational level energies were obtained, with rotational quantum number range Jϵ[3; 294], vibrational quantum number vϵ[5; 38], energy range Eϵ(10970; 13000) cm−1. Experimental part is described in this work as well as methods of processing. Thesis consist of 32 pages including the annotation, introduction, 2 chapters, conclusion and 17 figures, as well as bibliography (25 references). Keywords: KRb molecule, Laser-induced fluorescence, Fourier transform spectrometer.
Research of complex made from KRb lowest excited states
Keywords: Fizika