2-3 gadus vecu bērnu didaktisko spēļu izmantošana matemātisko prasmju sekmēšanā - Gintāle, Auksa (Latvijas Universitāte, 2025)
Darba autors: Auksa Gintāle. Kvalifikācijas darba tēma: 2-3 gadus vecu bērnu didaktisko spēļu izmantošana matemātisko prasmju sekmēšanā. Pētījuma mērķis: teorētiski izzināt un praktiski pārbaudīt 2-3 gadus vecu bērnu didaktisko spēļu izmantošana matemātisko prasmju sekmēšanā. Darbs sastāv no divām daļām – teorētiskās un praktiskās. Teorētiskajā daļā tiek analizēta dažādu autoru atziņas, veikta novērošana un izvērtēšana, praktiski pārbaudītas didaktisko spēļu izmantošana matemātisko prasmju sekmēšanai un analīze pēc pārbaudes izvērtējuma. Teorētiskā daļa sastāv no 3 apakšdaļām, kurās tiek aprakstītas un analizētas apakštēmas- matemātisko prasmju sekmēšana pirmsskolā, 2-3 gadus vecu bērnu attīstības raksturojums, didaktisko spēļu izmantošana matemātisko prasmju sekmēšanai. Darba praktiskajā daļā tiek veikts praktiskais pētījums, kas sastāv no 4 posmiem - tiek aprakstīta pētījuma metodes, pētāmās grupas raksturojums, pedagoģiskā izmēģinājuma darbība (didaktiskās spēles izmantošana matemātisko prasmju sekmēšanā) un apkopoti pētījuma rezultāti pēc pārbaudes uzdevumu veikšanas. Darba apjoms: 49 lapaspuses, 13 attēli, 3 tabulas, 6 pielikumi, 21 literatūras avots. Atslēgas vārdi: rotaļa, didaktiskās spēles, matemātisko prasmju sekmēšana, bērni, skolotājs.

Author of the work: Auksa Gintāle. The topic of the qualification work: the use of didactic games to promote mathematical skills in 2-3 year old children. Aim of the study: to theoretically investigate and practically test the use of didactic games for 2-3 year old children to promote mathematical skills. The thesis consists of two parts - theoretical and practical. The theoretical part analyses the findings of different authors, observation and evaluation, practical testing of the use of didactic games to promote mathematical skills and post-test analysis. The theoretical part consists of 3 subsections describing and analysing the sub-topics - promotion of mathematical skills in pre-school, developmental characteristics of 2-3 year old children, use of didactic games to promote mathematical skills. The practical part of the thesis consists of a practical research in 4 stages: description of the research methods, characteristics of the research group, pedagogical pilot activity (use of didactic games to promote mathematical skills) and summary of the results of the research after the completion of the test tasks. Paper length: 49 pages, 13 figures, 3 tables, 6 appendices, 21 references. Keywords: play, didactic games, mathematical skills promotion, children, teacher.
Using didactic games for 2-3 year old children to enhance mathematical skills
Keywords: Izglītības zinātnes; Rotaļa; Didaktiskā spēle; Matemātisko prasmju sekmēšana; Bērni; Skolotājs