Projekts Pakalpojumu firmas "Stopiņš" izveidošana - Seļiverstova, Kristīne (Latvijas Universitāte, 2008)
Daudzās Latvijas pilsētās trūkst bērnudārzu, tādēļ mazuļu vecāki spiesti bērnus jau gadiem iepriekš pieteikt pirmskolas izglītības iestādēm, taču arī tas nereti nelīdz un vietas bērnudārzos mazuļiem neatrodas. To nosaka tas, ka 90to gadu sākumā, kad strauji samazinājās dzimstība, tika slēgtas daudzas pirmsskolas iestādes. Projekta mērķis ir izveidot pirmsskolas izglītības iestādi, kas nodrošina bērnu, vecumā no 1,5 līdz 7 gadiem, vispārējo attīstību un sagatavo viņus pamatizglītības pirmajai pakāpei. Projekts privātās pirmsskolas izglītības iestādes pakapojumus 132 bērniem 6 grupās. Šajos pakalpojumos ietilpst mācību programma, kas ir saskaņota ar Izglītības un zinātnes ministriju. Pirmsskolas izglītības iestāde piedāvās vēl telpu izīrēšanu dažādiem pasākumiem, piemēram, bērnu svētku organizēšanai.

The idea of the project was made up of the lack of preschools in the cities of Latvia. Therefore babies parents are forced to declare their babies for preschool years before. But that does not even help, and there is no place for the child in the school. The goal of the project is establish preschool, that ensure children, from 1,5 till 7 years, general development and prepare them for basic education. “Stopins” Ltd. offers services of a private preschool educational institution, organization of events for children of age 1,5 – 7. These services include educational program, that is submitted by the Ministry of Education and Science. “Stopins” Ltd. offers also a rent for various actions, for example, organization of children fiesta.
Project Establishment of the service company "Stopiņš"
Keywords: Finanses un kredīts