Projekts: Uzņēmuma SIA "Wooden spike" izveidošana - Dziļuma, Elza (Latvijas Universitāte, 2019)
Maģistra darbā “Projekta: Uzņēmuma SIA “Wooden spike” izveidošana” ir izstrādāts biznesa plāns jauna uzņēmuma izveidošanai. Projekta mērķis ir izveidot uzņēmumu, kas klientiem sniedz iespēju iegādāties akupresūras produktus, kas ir izgatavoti no ozolkoka. Akupresūras masāža mūsdienās sabiedrībā arvien vairāk iegūst popularitāti, ne tiikai tās efektivitātes dēļ, bet arī tādēļ, ka to ik viens var veikt mājās, bez liekas piepūles. Akupresūras masāža palīdz pret muskuļu savilkumiem, nogurumu, enerģijas trūkumu un stresu, uzlabojot asinsriti organismā. Kā liecina statistikas dati, muguras sāpes ir trešais biežākais iemesls, kādēļ pacienti vēršas pie ārsta, kam par pamatu lielākoties ir mazkustīgs dzīvesveids, sēdošs darbs un nereti arī pārpūle no fiziskām aktivitātēm. Tomēr tirgū pieejamie akupresūras produkti tiek izgatavotie no plastmasas un gumijas, kas ilgtermiņā atstāj nelabvēlīgu ietekmi uz vidi. Uzņēmuma produkcijas materiāls ir izvēlēts atbilstoši uzņēmuma uzstādītajam mērķim - piedāvāt kvalitatīvus, drošus un videi nekaitīgus produkus un i tiek ņemts vērā faktors, ka zejmateriāls ir atjaunojams resurss. Uzņemuma jurisikā forma tika izvēlēta sabiedrība ar ierobežotu atbildību (SIA), pamatojoties uz sekojošiem faktoriem: tā ir slēgta sabiedrība, tās daļas netiek apgrozītas publiski, īpašnieki var būt vairāki, dalībnieki neriskē ar savu mantu, ir atbildības ierobežojums. SIA “Wooden spike” dibinās divas privātpersonas ar vienādām ipašuma tiesībām, pamatkapitālu pirms uznēmuma dibināšanas brīža katrs maksās vienādās daļās – 4 800 EUR katrs, kopā uzņemuma darbības uzsākšanai būš nepieciešami 9 600 EUR. Uzņēmuma darbības uzsakšanā tiks iegādāti pamatlīdzekļi, kas būš uzņēmuma īpašumā, kopējā summa pamatlīdzekļiem sastādīsn 1750 EUR bez pievienotas vērtības nodokļa. Maģistra darba apjoms ir 94 lappuses, kas sastāv no 7 nodaļām un 3 pielikumiem. Darba izveidei tika izmantoti 67 literatūras un avotu vienības.

Master's Thesis “Project: Establishing a company “ Wooden spike ” Ltd” has developed a business plan for a new company. The aim of the project is to create a company that gives customers the opportunity to purchase acupressure products made of oak. Acupressure massage is gaining popularity in society nowadays, not only because of its effectiveness, but also because it can be done at home without effort. Acupressure massage helps with muscle tightening, fatigue, lack of energy and stress, improving blood circulation in the body. According to statistics, back pain is the third most common reason why patients turn to a doctor, mostly based on sedentary lifestyles, sedentary work and often burnout from physical activity. However, acupressure products available on the market are made of plastic and rubber, which have long-term adverse effects on the environment. The company's production material has been selected according to the company's goal - to offer quality, safe and environmentally friendly products and to take into account the fact that the material is a renewable resource. The volume of Master's thesis is 94 pages, consisting of 7 chapters and 3 appendices. 67 literature and source units were used to create the work.
Project: Establishment of company "Wooden spike" Ltd
Keywords: Finanses un kredīts; uzņēmums; akupresūra; muguras sāpes; kokmateriāls; kokapstrāde