Latgales plānošanas reģiona teritoriālās attīstības tendences - Pavlovs, Mārtiņš (Latvijas Universitāte, 2019)
Bakalaura darba “Latgales plānošanas reģiona teritoriālās attīstības tendences” galvenais mērķis ir izpētīt Latgales plānošanas reģiona dokumentus, to aktualitāti un noteikt reģiona attīstības tendences. Bakalura darbs balstīts uz literatūras teorētisko analīzi, plānošanas dokumentu izpēti un to salīdzināšanu ar esošo situāciju. Izpētīta Latgales programma 2010-2019, darbības programmas, kā arī nākotnes stratēģija. Darba gaitā veikta tūrisma nozares darbinieku aptauja par tūrisma nozares attīstību reģionā un par to, vai tūrisms var veicināt reģiona attīstību. Tika noteiktas reģiona attīstības tendences.

The main objective of the Bachelor's thesis “Territorial development trends of Latgale planning region” is to study Latgale planning region documents, their topicality and determine the region's development trends. Bachelor's thesis is based on theoretical analysis of literature, study of planning documents and comparison with the current situation. Have been studied the Latgale program 2010-2019, operational programs, and also future strategy. In the course of the work, a survey of tourism sector employees was carried out on the development of the tourism sector in the region and whether tourism can contribute to the development of the region. Were identified regional development trends.
Territorial development trends of Latgale planning region
Keywords: Ģeogrāfija; Latgale; Telpiskā plānošana; Reģionālā attīstība; Tūrisms