Rīgas mēra Nila Ušakova tēls Latvijas dienas laikrakstos "Diena" un "Вести Сегодня" (2011 - 2012) - Pokrovska, Anita (Latvijas Universitāte, 2012)
Bakalaura darba „Rīgas mēra Nila Ušakova tēls Latvijas dienas laikrakstos “Diena” un “Вести Сегодня” (2011 – 2012)” galvenais mērķis ir noskaidrot, kādu tēlu Rīgas mēram Nilam Ušakovam veido divi populārākie dienas laikraksti. Klausa Mertena tēla teorija – ir bakalaura darba pamatteorija, kura ir aprakstīta teoretiskajā daļā. Darba mērķa sasniegšanai autore pielietoja kvantitatīvo kontentanalīzi, Čarlza Osguda semantiskā diferenciāļa metodi, kā arī veica daļēji strukturētas intervijas ar Nilu Ušakovu un ar ekspertiem. Bakalaura darbā ir četras nodaļas – teorija, metodoloģija, prakstiskā nodaļa ar Ušakova tēla raksturojumu, kā arī intervijas ar Ušakova kolēģiem. Atslēgas vārdi – Nils Ušakovs, tēls, Diena, Вести Сегодня.

The main purpose of the bachelor paper „The image of Riga mayor Nil Ushakov in daily newspapers of Latvia "Diena" and "Вести Сегодня.” is to define what kind of image Latvian popular daily newspapers have attributed to Riga city mayor Nil Ušakov. Theoretical part of the bachelor paper is based on the theory of image by Klaus Merten. For attaining the object were used quantitative contentanalysis, method of semantic differential of C.Osguld and interviewing. The bachelor paper includes four chapters - theory, methods, newspaper content analyses and interviews with colleagues. Key words – Nil Ušakov, image, Diena, Вести Сегодня.
The image of Riga mayor Nil Ushakov in daily newspapers of Latvia "Diena" and "Вести Сегодня" (2011 - 2012)
Keywords: Komunikācijas zinātne