Jānis Endzelīns Latvijas Universitātē (1930. g. jūnijs - 1940. g. jūnijs) - Radjuškina, Inese (Latvijas Universitāte, 2009)
Maģistra darba „Jānis Endzelīns Latvijas Universitātē (1930. gada jūnijs – 1940. gada jūnijs)” materiāls ir Latvijas Valsts vēstures arhīva Latvijas Universitātes fonda un Rakstniecības, teātra un mūzikas muzeja J. Endzelīna kolekcijas dokumenti. Darba mērķis - pētīt un aprakstīt J. Endzelīna pedagoģisko un administratīvo darbību Latvijas Universitātes Filoloģijas un filozofijas fakultātē. Dot pārskatu par profesora zinātniski pētniecisko darbu 20. gs. 30. gados. Atslēgvārdi: Latviešu valodniecības vēsture, Jānis Endzelīns, Latvijas Universitāte, 20. gs. 30. – 40. gadi, Filoloģijas un filozofijas fakultātes padome, zinātniski pētnieciskais darbs.

The material of the Master`s Thesis “Jānis Endzelīns in the University of Latvia (June 1930—June 1940)” is the collected documents on Jānis Endzelīns found in Latvia University Fund of the Latvia National History Archive and the Museum of Literature, Theatre and Music. The goal of the Thesis – to study and describe J. Endzelīns`s pedagogical and administrative work in the Faculty of Philology and Philosophy of the University of Latvia and provide an overview on professor’s research activities in 1930s. Key words: History of Latvian linguistics, Jānis Endzelīns, the University of Latvia, the Board of the Faculty of Philology and Philosophy, research work.
Janis Endzelins in the University of Latvia (June 1930 – June 1940)
Keywords: Filoloģija