SIA “Verex” finanšu analīze - Bikova, Marina (Latvijas Universitāte, 2016)
Diplomdarba mērķis ir pamatojoties uz SIA „Verex” finanšu radītāju analīzes rezultātiem, novērtēt uzņēmuma finansiālo stāvokli un izstrādāt priekšlikumus tā uzlabošanai. Diplomdarba pirmajā daļā autore pēta finanšu analīzes teorētiskās prasības. Darba otrajā daļā tiek veikta uzņēmuma finanšu analīze, izmantojot bilances un peļņas vai zaudējumu posteņu absolūto un relatīvo rādītāju izmaiņu analīzi un finanšu analīzes koeficientus, ka arī uzņēmuma „Verex” finanšu rādītāju salīdzināšana ar konkurenta uzņēmuma finanšu rādītājiem. Darba nobeigumā no gūtajiem rādītājiem tiek izdarīti secinājumi un sniegti priekšlikumi uzņēmuma finansiālo rādītāju uzlabošanai. Atslēgvārdi: finanšu analīze, likviditāte, rentabilitāte, maksātspēja

Diploma paper aim is on the basis of 'financial indicators of analysis LLC "Verex, to evaluate the company's financial situation and to draw up proposals for improvement. In the first paragraph of the diploma`s work, author explores the theoretical requirements of financial analysis. In the second part of the work was effected financial analysis using balance sheet items of absolute and relative measures of change analysis and financial analysis ratios. Also in this work is made a comparison of financial analysis and corporate financial performance of LLC "Verex" with competitors' corporate financial performance. In the final part of the work are drawn conclusions and proposals to enhance company's financial performance Keywords: financial analysis, liquidity, profitability, solvency.
Financial analyse of SIA “Verex”
Keywords: Ekonomika; finanšu analīze; likviditāte; rentabilitāte; maksātspēja