ROBERT BOSCH SIA finanšu rādītāju analīzes un to novērtējums - Škapare, Iveta (Latvijas Universitāte, 2024)
Uzņēmuma finanšu pārskatu analīzēm ir būtiska nozīme finanšu stāvoļa novērtēšanā. Tās dod iespēju saprast, kādi finanšu rezultāti ir sasniegti, kā uzņēmums pārvalda savus resursus, kāds ir tā finansiālais potenciāls un kas būtu jāveic, lai uzlabotu finansiālo stāvokli. Bakalaura darba mērķis ir pamatojoties uz gada pārskatu finanšu rezultātu analīzēm, novērtēt pētāmā uzņēmuma finansiālo stāvokli, atklāt problēmas un piedāvāt iespējamos risinājumus. Analizējot Robert Bosch SIA laika periodā no 2015. gada līdz 2022. gadam, var secināt, ka uzņēmums ieņem stabilu vietu savā nozarē. Lai uzlabotu finansiālo stāvokli, uzņēmumam nepieciešams optimizēt savus krājumu un debitoru atlikumu apjomus.

In analysing company financial statements, there is a significant importance in assessing the financial position. They provide the opportunity to understand the financial results achieved, how the company manages its resources, its financial potential, and what needs to be done to improve the financial situation. The aim of the bachelor's thesis is to evaluate the financial position of the researched company based on the analysis of annual financial statements, identify problems, and suggest possible solutions. Analysing Robert Bosch Ltd in the period from 2015 to 2022, it can be concluded that the company holds a stable position in its industry. To improve the financial position, the company needs to optimize its inventory and accounts receivable levels.
ROBERT BOSCH Ltd Financial Indicator Analysis and Evaluation
Keywords: Ekonomika un uzņēmējdarbība; finanšu pārskatu analīze; likviditāte; aktivitāte; rentabilitāte; maksātnespēja