Mālu un vēsturisku māla priekšmetu neorganisko vielu KIA-FT-IS spektroskopiska analīze - Rundāne, Alda (Latvijas Universitāte, 2010)
Darbā apskatīta mālu un vēsturisku māla priekšmetu neorganisko vielu - silikātu KIA – FT – IS spektroskopijas analīze. Uzņemti 29 atskaites materiālu IS absorbcijas spektri. 14 māla paraugiem un 3 māla priekšmetiem noteikts ķīmiskais sastāvs.

The ATR-FT-IS spectroscopic aalysis of clays and historic clay objects has been studied. 29 IR absorbtion spectra have been taken. The chemical composition of 14 clay samples and 3 clay objects has been determined.
Analysis of inorganic constituents in clays and historic objects by ATR-FT-IR spectroscopy
Keywords: Ķīmija