Aktuālās problēmas, ceļot vairākas prasības vienā starptautiskās komerciālās šķīrējtiesas procesā - Ezerkalne, Kate (Latvijas Universitāte, 2016)
Maģistra darba pamatā ir starptautiskās komerciālās šķīrējtiesas procesā joprojām aktuālā diskusija par vairāku prasību izskatīšanu vienā šķīrējtiesas procesā un ar to saistītie problēmjautājumi. Darbā tiek aplūkoti priekšnoteikumi vairāku prasību celšanai vienā šķīrējtiesas procesā, kā arī apzināti papildu aspekti, kas šādos gadījumos būtu jāņem vērā. Darbā ir arī sniegti ieteikumi, kā rīkoties personām, kuras vēlas, lai vairākas tiktu izskatītas vienā šķīrējtiesas procesā vai atsevišķos procesos, kā arī sniegti ierosinājumi par Latvijas tiesībās nepieciešamajiem uzlabojumiem. Darba rezultātā autore ir izstrādājusi salīdzinošo tabulu ar lielāko šķīrējtiesas reglamentu regulējuma salīdzinājumu, kā arī, apkopojot darbā izdarītos secinājumus, ir piedāvājusi normatīvo aktu grozījumus, kas ļautu pusēm celt vairākas prasības vienā šķīrējtiesas procesā.

The Master’s Thesis is based on the still topical discussion in the international arbitration law about bringing multiple claims in a single arbitration and the problems in connection with it. There are preconditions for bringing multiple claims in a single arbitration assessed and additional aspects which shall be taken into account when bringing multiple claims in a single arbitration discussed in the work. There is also advice for persons who want multiple claims to be made in a single arbitration or in separate arbitrations as well as there are proposals for necessary improvements of the Latvian law. The author has prepared a comparative table with the comparison of the provisions provided in the largest arbitration rules as well as proposed amendments in the law, which would allow the parties to bring multiple claims in a single arbitration.
Contemporary Problems of Hearing Multiple Claims in a Single International Commercial Arbitration
Keywords: Juridiskā zinātne; saliktā arbitrāža; vairāku līgumu arbitrāža; vairākas prasības šķīrējtiesā; šķīrējtiesas līgumu saderība