ES inovāciju virzītāju, aktivitāšu un rezultātu komplekss ekonometriskais novērtējums - Štāle, Sanita (Latvijas Universitāte, 2013)
Inovācija ir jaunas idejas, kas nes pievienoto vērtību un tās piedāvā jaunas izaugsmes iespējas. Eiropas Savienība atgūstas no finanšu krīzes, bet vienlaicīgi tai jārisina citas problēmas, tāpēc inovācija ir ļoti svarīga. Tādām svarīgām problēmām kā klimata pārmaiņas, enerģija, veselība un sabiedrības novecošana vajadzīgi jauni un inovatīvi risinājumi. Maģistra darba mērķis ir aplūkot un izanalizēt Eiropas Savienības valstu inovācijas rādītājus un to ietekmējošos faktorus, kā arī novērtēt katras valsts inovāciju salikto rādītāju. Darba rezultātā ir izvērtēti inovāciju ietekmējošie faktori inovācijām, salīdzinātas Eiropas Savienības valstis pēc ietekmējošiem faktoriem, novērtēti inovāciju saliktie rādītāji.

Innovation is a new idea that brings added value and offer new opportunities for growth. The European Union is recovering from the financial crisis, but at the same time it faces other problems, so the innovation is very important. To major challenges such as climate change, energy, health and an aging population require new and innovative solutions. Master's thesis sets out to examine and analyze the European Union of national innovation performance and its influencing factors to assess each country's composite innovation indicator. Work has resulted in innovation examined factors influencing innovation, comparing the European Union countries as factors that influence the measured composite innovation indicators.
EU innovation enablers, activities and outputs complex econometric valuation
Keywords: Vadībzinātne